3 tips om de akoestiek in uw auditorium te verbeteren

Verbeter de akoestiek in uw auditorium

Het spreekt misschien voor zich, maar verschillende ruimten kunnen een dramatisch verschillende akoestiek hebben.  Denk maar aan hoe een handklap klinkt in een kathedraal vergeleken met een kleine slaapkamer.  Net als alle grote, open ruimtes zijn uitvaartcentra en crematoria meestal omgevingen waar geluiden een eigen leven gaan lijden wanneer u ze niet onder controle krijgt. Wanneer geluiden tegen muren en plafonds spatten, ontstaan er ongewenste echo’s. Die zorgen voor een onaangename sfeer tijdens uw dienst. Met onderstaande tips kunt u slechte akoestiek en echo’s in uw auditorium vermijden:

Planning voor goede akoestiek

Het beste moment om na te denken over de akoestiek is nog voordat het auditorium effectief is gebouwd. We raken vaak al betrokken door architecten in de planningsfase en kunnen dan materialen zoals akoestisch gipsplaat / drywall aanbevelen. Die materialen zijn veel dichter dan typische panelen en veel beter in het opnemen van geluid. Op dezelfde manier kunnen we adviseren hoe verschillende soorten zitplaatsen een groot verschil kunnen maken voor de akoestische eigenschappen van de ruimte.

Probleemruimten behandelen

Wat als uw auditorium al gebouwd en ingericht is, maar nog steeds klinkt als een overdekt zwembad?  Soms is het genoeg voor onze specialisten om de systeemgelijkstelling aan te passen of om een paar systeemonderdelen te updaten.  Low-tech oplossingen zoals het toevoegen van kussens en gordijnen kunnen ook helpen.  Voor echt schelle ruimtes raden we de installatie van akoestische panelen aan.  Ook foam-blokken die u vaak in opnamestudio’s aan de muren terugziet, bestaan tegenwoordig in allerlei vormen en kleuren. Er zijn veel aantrekkelijke akoestische oplossingen beschikbaar, zodat u uw akoestiek kunt verbeteren zonder uw interieur te ruïneren.

Flexibele oplossingen

Eén van de uitdagingen van het creëren van audio-oplossingen voor uitvaartcentra is de noodzaak om aan een verscheidenheid aan situaties te kunnen voldoen zonder het systeem aan te passen. De akoestiek van uw auditorium varieert constant en is afhankelijk van of er slechts een paar familieleden vooraan zitten of dat u een drukke dienst hebt waarin elke stoel bezet is.  Uw audiosysteem zal ook ruimte moeten bieden aan gesproken voordragingen, opgenomen muziek en af en toe live zingen en/of instrumenten. Dankzij onze ervaring in het uitrusten van veel verschillende uitvaartcentra leerden onze experts om de gelijkstelling van het audiosysteem te optimaliseren. Op die manier klinkt het optimaal in elk mogelijk scenario.

Of u nu de bouw van een nieuw uitvaartcentrum plant of een bestaand auditorium hebt dat gespecialiseerde aandacht nodig heeft, het goede nieuws is dat er altijd iets te doen valt om uw klanten een gedroomde akoestische ervaring te bieden.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief


Volg ons

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]