DELA Barthels

Al sinds 1951 is Uitvaartcentrum Barthels een gevestigde waarde in Lanaken. Het Uitvaartcentrum genoot al snel naam en faam in de hele regio. Ook heel wat Nederlanders vonden de weg naar Lanaken om er afscheid van hun dierbaren te nemen. In 2010 sloot Barthels zich aan bij DELA en sinds eind 2021 staat Veerle Sandhövel aan het roer van DELA Barthels.

Nieuwe aula

Tot een paar jaar geleden werden er in Lanaken vooral kerkelijke afscheidsdiensten georganiseerd. Voor burgerlijke plechtigheden maakte het uitvaartcentrum in Lanaken gebruik van een polyvalente zaal net over de Nederlandse grens. De laatste jaren is er echter veel veranderd en om te kunnen inspelen op de tendens om meer en meer burgerlijke afscheidsplechtigheden voor grotere groepen te organiseren, werd het historische gebouw dat grenst aan het oude uitvaartcentrum omgetoverd in een prachtige, comfortabele en serene aula van bijna 20m lang en ruim 8,5m breed.  Het gebouw biedt plaats aan ruim 100 personen.

All-in-one

Om in het nieuwe uitvaartcentrum de ultieme totaalbeleving te creëren, installeerde APEX een LIVIAU-tablet die ervoor zorgt dat licht, geluid en video naadloos samenkomen. Dankzij LIVIAU zetten Veerle en haar medewerkers vanachter hun bureau het het volledige scenario van de dienst klaar. Zo bepalen ze op voorhand al welke muziek er speelt bij het binnenkomen, welke lichten er wanneer aangaan en welke beelden er wanneer getoond worden. Ook tijdens de ceremonie zelf kunnen ze met één druk op de knop verschillende lichtgroepen activeren. Zo kan bijvoorbeeld de pupiter, de kist of de zaal uitgelicht worden. Veerle kan in het scenario ook alle muziek klaarzetten zodat met één druk op de het scherm onmiddellijk na het voorlezen de juiste muziek wordt afgespeeld. Automatisch gaat daarbij ook de juiste sfeerverlichting aan.

De ultieme geluids- en videobeleving

De aula van DELA Barthels is ruim 200m² groot. Om in een grote ruimte het geluid zo optimaal mogelijk te brengen naar daar waar de mensen zitten, maken we een combinatie van geluidsbronnen op verschillende hoogtes, in allerlei maten en vormen. De flanken van de aula werden voorzien van langwerpige, banaanvormige luidsprekers. De gebogen uiteinden boven en onder bereiken het publiek dichtbij, de stukken die recht vooruit stralen, bereiken de mensen op grotere afstand. In het rouwcentrum werd naast een zeer krachtige laserprojector ook een all-in-one camera geïnstalleerd die zorgt voor een vlotte opname en live streaming van de plechtigheden. De live streaming gebeurt via een beveiligd online platform. Zo kunnen ook nabestaanden die er niet bij kunnen zijn de dienst thuis live volgen.

 

 

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw uitvaartcentrum? Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]