Bentein - Pollet Oudenburg

Annick Bentein en Gregory Pollet van Uitvaartzorg Bentein-Pollet werden in hun job als verpleegkundige regelmatig geconfronteerd met een overlijdens. In plaats van hun taak daar te laten stoppen, wilden ze beiden graag meer betekenen voor de nabestaanden. Na een opleiding tot uitvaartondernemer besloten ze zich toe te leggen op uitvaartzorg en een eigen rouwcentrum op te starten.

Vergelijkend marktonderzoek

Op de jaarlijkse uitvaartbeurs in Haasrode maakten Annick en Gregory kennis met APEX. Na een grondige vergelijking met andere aanbieders in de markt, ontdekten ze dat APEX de enige aanbieder is met een specifieke AV oplossing voor de uitvaartsector. De LIVIAU integreert immers de bediening van zowel audio, video en licht. Wie LIVIAU gebruikt, heeft tijdens de plechtigheid geen externe laptop, iPad of mediaspeler nodig voor muziek of beeld. Alles wordt op voorhand klaargezet en geprogrammeerd.

“Het voorgeprogrammeerde scenario neemt de stress van een plechtigheid echt voor een groot stuk weg, het enige dat ik of mijn voorganger nog moet doen tijdens de plechtigheid is op de juiste knop duwen, de rest gebeurd geheel automatisch. Zo weet het systeem bijvoorbeeld dat het na een fotoreportage automatisch moet terugkeren naar het ingestelde pauze beeld” Aldus Gregory Pollet.

Warm, stijlvol en volledig geautomatiseerd

Om een serene, warme sfeer te creëren in het nagelnieuwe uitvaartcentrum werkte APEX voor hun een volledige lichtstudie uit. Omdat we ons bewust merk onafhankelijk opstellen, kunnen we voor ieder afzonderlijk project de beste prijzen onderhandelen bij de verlichtingsmerken. Uiteindelijk gingen we in zee met de Limburgse fabrikant LEDnLUX. Via de LIVIAU werden er een aantal sferen geprogrammeerd die meegenomen kunnen worden in het scenario van de plechtigheid. Zo doven de lichten bijvoorbeeld automatisch bij het afspelen van een fotoreeks van de overledene en gaat er bij het lezen van een tekst een spotje boven het spreekgestoelte branden.

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw uitvaartcentrum? Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]