Crematorium Daelhof

Daelhof in Zemst is één van de grootste crematoria van België. Het staat in voor de crematies binnen 27 gemeentes in de provincie Vlaams-Brabant. Het gebouw beschikt over drie aula’s met verschillende capaciteiten hierdoor is het crematorium zowel geschikt voor een afscheid in intieme kring als voor grotere plechtigheden met meer dan 360 genodigden.

Toen Daelhof de hulp van APEX inriep, had elk van de drie ruimtes een redelijk gedecentraliseerd systeem. Zo gebruikte men voor de beelden in elke zaal een aparte laptop, voor de muziek was er dan nog een aparte iPad aanwezig en voor de besturing van de verlichting deed men beroep op een ingebouwd controle paneeltje. Deze gedecentraliseerde set-up zorgde ervoor dat de medewerkers van het crematorium soms echt moesten “jongleren” om de juiste beelden, muziek en lichtsferen te starten tijdens hun plechtigheden.

Gebruiksvriendelijk, ook voor externen

APEX installeerde een gebruiksvriendelijk LIVIAU systeem in elke aula. Zo kan één enkele persoon zowel licht, geluid als video bedienen vanachter een simpel touchscreen scherm. Om ceremonies voor te bereiden en te testen, beschikt Daelhof over een vierde LIVIAU systeem, in de regiekamer. Omdat alle vier de LIVIAU units op éénzelfde netwerk zitten, kunnen ze makkelijk en snel switchen van het ene auditorium naar het andere. APEX leidde het Daelhof team intensief op en bleef ook gedurende de eerste plechtigheden aanwezig, zodat alle medewerkers volledig vertrouwd waren met het nieuwe besturingssysteem en de overgang van het oude naar het nieuwe systeem vlekkeloos verliep.

Pioniers

Daelhof is één van de eerste crematoria die APEX’s E-funeral software gebruikt. E-funeral maakt het voor gebruikers die niet zo technisch onderbouwd zijn mogelijk om memorabele herinneringsvideo’s te maken met foto’s en beelden van de overledene. Dit, in combinatie met de voordelen van de LIVIAU hardware zijn duidelijk. Dat zegt ook Bert Carleer, Directeur van Havicrem – Daelhof: “Sinds we de overstap maakten naar E-funeral in combinatie met LIVIAU gaat het voorbereiden en het afspelen van de diensten heel vlot voor ons. We besparen enorm op voorbereidingstijd, gezien we niet langer afhankelijk zijn van Powerpoint voor het maken van onze diensten. Ook de kwaliteit van onze beelden is er enorm op vooruit gegaan. Tot voor kort werkten we gewoon met een statische achtergrond, terwijl we vandaag echt mooie, gepersonaliseerde en memorabele plechtigheden kunnen verzorgen.”

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw uitvaartcentrum? Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]