Funerals Verwilt

Uitvaartcentrum Verwilt is met drie vestigingen stevig vertegenwoordigd in de rand rond Antwerpen. Hun immense ervaring gecombineerd met grote, moderne aula’s maken van Verwilt een begrip in de uitvaartbranche. Sinds kort breidde het funerarium ook uit naar Putte. Hier koos men voor de topkwaliteit van Apex in licht, audio, video en netwerk om hun diensten zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Buitengewone geluidservaring

Allereerst koos men voor het unieke design van de curved speakers. Deze luidsprekers voorzien de nabestaanden in het grote auditorium van een ware premium sound-beleving. Bij het gebruik van een traditionele geluidsinstallatie wordt het geluid anders ervaren op de eerste rij dan op de laatste. De gebogen vorm verzekert een uniforme geluidsverdeling voor de gehele aula. Op eender welke plek in het gloednieuwe auditorium zal men op dezelfde manier kunnen genieten van dezelfde geluidskwaliteit.

Om ook voor de lage tonen een unieke, warme klankervaring te garanderen, werd er voor twee baskasten geopteerd. Deze dienen echter in een akoestisch optimale omgeving te staan om de uniforme klankverdeling te behouden. APEX verwerkte deze daarom in de achterwand, voorzien van een fijn, zwart gaasje.

Camerasysteem voor opname, livestreaming en broadcasting

Verwerkt in het plafond kan het camerasysteem de volledige dienst waarnemen. Dit biedt Verwilt drie grote voordelen. Ten eerste kunnen de allergrootste diensten gevolgd worden in de break-outroom. Wanneer de aula te klein is, kunnen de andere nabestaanden de dienst integraal volgen in de zogeheten break-outroom. Deze is speciaal ontworpen om in extra capaciteit te voorzien. Hier zijn tv’s geïnstalleerd die in rechtstreekse verbinding staan met het camerasysteem. Aansluitend kan men de dienst ook online uitzenden. Bijvoorbeeld: de kleindochter zit in Zuid-Afrika wanneer de grootmoeder overlijdt. Via internet hoeft zij geen minuut van de dienst te missen. De volledige ceremonie kan online uitgezonden worden via livestream. Tot slot kan de dienst ook worden opgenomen en offline bekeken worden. Voor nabestaanden kan dit een uniek aandenken zijn of opnieuw, wanneer men onmogelijk in de aula aanwezig kan zijn.

De regie van de opnames wordt compleet via het LIVIAU control panel gestuurd. De voorgeprogrammeerde switches geven aan wanneer het licht gedimd dient te worden, welk beeld men dient af te spelen in de break-outroom, … De geschikte audio- en videofragmenten volgen elkaar op met een druk op de knop.

Unieke designverlichting

De ontvangstruimte, met een capaciteit voor 120 personen, is qua design enig in zijn soort. Nadat APEX er een diepgaande lichtstudie doorvoerde, werden de nagelnieuwe lichtbronnen van Modular geïnstalleerd. De excentrieke stijl van deze Nederlandse producent creëert een unieke mix van modern en klassiek in het nieuwe complex van Verwilt.

De verlichting, zowel in de aula als in de ontvangstruimte, wordt gestuurd door LIVIAU. Deze heeft tientallen voorgeprogrammeerde standen. Zo zal het licht bijvoorbeeld automatisch gedimd worden wanneer een filmpje begint af te spelen, of zal een spot aangaan wanneer een spreker naar voren komt.

LIVIAU als dirigent

Het LIVIAU control panel wordt door Verwilt gebruikt om het geheel van audio, video en licht te besturen. Vanuit het kantoor kan de volledige dienst gedetailleerd voorbereid worden. Dit bespaart veel tijd, maar ook stress en kosten voor het auditorium. Iedere ceremonie kan tot in de puntjes gepland worden, zodat men op de dag zelf enkel het systeem moet opstarten.

“We kunnen in samenspraak met de nabestaanden een volledig scenario bespreken. Wanneer welk muziekfragment afgespeeld wordt, welke foto’s we tonen, … Met enkele drukken op de knop laden we de juiste bestanden in, zodat we amper nog werk hebben op de dag van de ceremonie.” aldus de begrafenisondernemer.

“Al vijf generaties bestaat ons uitvaartcentrum. We weten dat iedere dienst uniek is en we maar één kans krijgen om alles soepel te laten verlopen. De LIVIAU geeft ons een extra vangnet, moest er iets fout lopen. Wanneer naar welk segment overgeschakeld dient te worden, wat de nabestaanden in de gang te zien krijgen, … Alles is vooraf gepland en getest.”

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw funeraria?
Boek een vrijblijvende demo.