Funerals Verwilt

Uitvaartcentrum Verwilt is met drie vestigingen stevig vertegenwoordigd in de rand rond Antwerpen. Hun immense ervaring gecombineerd met grote, moderne aula’s maken van Verwilt een begrip in de uitvaartbranche. Sinds 2019 beschikt Funerals Verwilt ook over een gloednieuwe aula in Putte. Voor de volledige audiovisuele installatie ging men in zee met APEX.

Buitengewone geluidservaring

Allereerst koos men voor het unieke design van de curved speakers. Deze luidsprekers voorzien de nabestaanden in het grote auditorium van een ware akoestische beleving. Bij het gebruik van een traditionele geluidsinstallatie wordt het geluid anders ervaren op de eerste rij dan op de laatste. De gebogen vorm van de Curv speakers verzekert een uniforme geluidsverdeling voor de gehele aula. Op eender welke plek in het gloednieuwe auditorium zal men op dezelfde manier kunnen genieten van dezelfde superieure geluidskwaliteit.

Om een mooie, warme klankervaring te garanderen, dienden de Curv500 systemen te worden aangevuld met twee baskasten voor de lage tonen. Om een optimale akoestische omgeving te creëren is de frontale positie van deze subs enorm belangrijk, APEX verwerkte deze daarom in de achterwand, voorzien van een fijn, zwart gaasje.

Camerasysteem voor opname, live streaming en broadcasting

Verwerkt in het plafond kan het camerasysteem de volledige dienst waarnemen. Dit biedt Verwilt drie grote voordelen. Ten eerste kunnen de allergrootste diensten gevolgd worden in de break-out room. Wanneer de aula te klein is, kunnen de andere nabestaanden de dienst integraal volgen via de displays en speakers in de gang langs het auditorium. Deze werd speciaal uitgerust om in de extra capaciteit te voorzien. Dankzij het LIVIAU systeem is het mogelijk om standaard het camerabeeld op de extra schermen te tonen, echter wanneer er een fotoreportage van de overledene wordt getoond wisselt het systeem automatisch het camerabeeld met de fotoreportage op de extra schermen. Zo krijgen alle aanwezigen toch de volledige viering mee.

Een tweede voordeel van het geplaatste camerasysteem is de mogelijkheid tot live streaming. Zo kan bijvoorbeeld een kleindochter die in Zuid-Afrika verblijft ten tijden van het overlijden van haar groot-moeder de plechtigheid toch nog online mee volgen.

Tot slot kan de dienst ook worden opgenomen en meegegeven worden aan de nabestaanden als aandenken aan het afscheid van hun dierbare.

Unieke designverlichting

De ontvangstruimte, met een capaciteit voor 120 personen, is qua design enig in zijn soort. Na een uitgebreide lichtstudie werd er voor gekozen te werken met armaturen van het verlichtingsmerk Modular . De excentrieke stijl van deze Belgische producent creëert een unieke mix van modern en klassiek in het nieuwe complex van Verwilt.

De verlichting, zowel in de aula als in de ontvangstruimte, wordt gestuurd door LIVIAU. Dankzij de tientallen voorgeprogrammeerde licht scenes slaagt men er in een ware totaalbeleving te creëren tijdens de plechtigheden. Wanneer er een filmpje of muziekstuk afspeelt kan men dit op voorhand linken met een bepaalde licht scene zodat men tijdens de ceremonie enkel nog een voor af bepaald scenario moet afwerken.

LIVIAU als dirigent

Het LIVIAU control panel wordt door Verwilt gebruikt om het geheel van audio, video en licht te besturen. Vanuit het kantoor kan de volledige dienst gedetailleerd voorbereid worden. Dit bespaart veel tijd, maar ook stress en kosten voor het auditorium. Iedere ceremonie kan tot in de puntjes gepland worden, zodat men op de dag zelf enkel het systeem moet opstarten.

“We kunnen in samenspraak met de nabestaanden een volledig scenario bespreken. Wanneer welk muziekfragment afgespeeld wordt, welke foto’s we tonen, … Met enkele drukken op de knop laden we de juiste bestanden in, zodat we amper nog werk hebben op de dag van de ceremonie.” aldus de begrafenisondernemer.

“Al vijf generaties bestaat ons uitvaartcentrum. We weten dat iedere dienst uniek is en we maar één kans krijgen om alles soepel te laten verlopen. De LIVIAU geeft ons een extra vangnet, moest er iets fout lopen. Wanneer naar welk segment overgeschakeld dient te worden, wat de nabestaanden in de gang te zien krijgen, … Alles is vooraf gepland en kan op voorhand getest worden.”

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw uitvaartcentrum?
Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]