UC Convents

Als een van de eerste begrafenisondernemers uit de regio stapte UC Convents over op het LIVIAU-platform van APEX. Tony Aerts en zijn zoon Niels werkten voorheen met een zeer uitgebreide AMX-installatie. De grote rack in regieruimte kon centraal aangestuurd worden via een ingebouwde touchscreen vooraan in de aula. Het grote probleem was echter dat bij momenten de touchscreen geen verbinding kon maken met de apparatuur in het rack, wat natuurlijk zorgde voor enorme stress en onzekerheid. Daarnaast was nog steeds een tweede persoon in de regiekamer nodig voor het aansturen van de beelden, want dit gebeurde nog steeds op de klassieke manier via twee Mac computers.

Het LIVIAU-systeem bood hier een handig en vooral veel bedrijfszekerder alternatief. Wij werken niet met een touchscreen maar met een Touch Computer die vooraan op de spreekstoel wordt geplaatst. Deze beschikt reeds over al de nodige intelligentie om beeld, muziek en lichtscènes tijdens de viering af te spelen en op te roepen. Er is geen noodzakelijke verbinding meer nodig met een externe processor. Tevens is ook het geheugen rechtstreeks aanwezig in de touchscreen, valt het netwerk tijdens de uitvaartplechtigheid weg dan kan de uitvaart gewoon verder gaan.

Video beleving

Recentelijk werden ook de twee bestaande projectoren in de aula vervangen door twee enorm krachtige Panasonic laserprojectoren. Hierdoor kan men nu twee gigantische projecties creëren van elk ongeveer drie meter breed. “Hiervoor durfde onze projectie op een zonnige dag nog wel eens minder goed zichtbaar te zijn.” verklaart Niels Aerts. “Echter met de nieuwe projectoren spat het beeld letterlijk van de muren. Wij krijgen dan ook echt super veel positieve reacties over ons auditorium.”

Verlichting

Naast beeld en audio werd ook de bestaande verlichting meegenomen in het LIVIAU-verhaal. Op die manier kunnen we echt een beleving creëren tijdens de vieringen. Met één druk op de knop wordt een volgende sfeer ingezet. “Tijdens het afspelen van onze filmpjes dimt de zaal subtiel. Maar ook bij binnenkomst en bij het groeten van de kist spelen wij een beetje met de verlichting.”

Ben je ook op zoek naar een audiovisuale oplossing voor jouw funeraria?
Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]