Funeraria Luc Bussels

Begrafenisondernemer Luc Bussels is gevestigd in Neeroeteren. Een tijd geleden heeft hij ervoor gekozen zijn geluidsinstallatie te vernieuwen. Tot voor kort werd hier gebruik gemaakt van een laptop met gebrande cd’s. Eerst moest Bussels een PowerPointpresentatie in elkaar steken, vervolgens de gewenste muziek downloaden en het cd’tje branden. Na de renovatie wilde men echter overschakelen naar een eigentijds systeem dat gebruiksgemak en een totaaloplossing kan bieden. Licht, geluid en beeld dienen door één simpele userinterface te worden bediend.

In de aula zorgen twee ledstrips, die worden aangestuurd door LIVIAU, voor de verlichting. De ceremoniemeester kan de helderheid, kleur en warmte van het licht aanpassen in een handomdraai. Men kan eenvoudig de sfeer aanpassen dankzij de voorgeprogrammeerde templates.

Ook muziek- en videofragmenten worden vanaf het LIVIAU control panel bedient. De computer in de kelder stuurt de bestanden door naar LIVIAU. Dit vermindert de tijd ter voorbereiding aanzienlijk. De ceremoniemeester kan het juiste mediafragment klaarzetten in het systeem en met een druk op de knop, kan deze op het gepaste moment worden afgespeeld.

Voor (middel)grote uitvaarten is de aula van Bussels te klein. De ceremonie zal in dit geval in een extra ruimte uitgezonden worden. Daarom gebruikt hij het gloednieuwe camerasysteem van APEX. Deze biedt de mogelijkheid uitvaarten te filmen, op te nemen en zelfs te streamen. Ook wanneer een nabestaande niet aanwezig kan zijn op de plechtigheid, biedt dit dé oplossing.

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw funeraria?
Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]