Funeraria Jaeken

Van in het begin heeft Danny Jaeken een huiselijke sfeer in zijn uitvaartcentrum gecreëerd. “Nabestaanden moeten de kans krijgen om in een warme omgeving te rouwen. We hebben gekozen om alles hierop af te stellen: interieur, kleur en zelfs verlichting.” Mede om die reden koos uitvaartcentrum Jaeken uit Peer ervoor om ook zijn verlichting aan te sturen met LIVIAU.

“Ik wil echt in zetten op beleving tijdens mijn vieringen. Na deze vraag bij APEX te hebben neergelegd zijn zij dan met het idee gekomen om in de zaal te gaan werken met indirecte ledverlichting.”

Dankzij LIVIAU’s lichtsferen, kan gekozen worden uit tientallen voorgeprogrammeerde ensembles die elk een eigen sfeer scheppen. De ceremoniemeester kan deze tijdens de dienst aanpassen in kleur, helderheid en warmte. Tijdens het afspelen van een videofragment kunnen de lichten bijvoorbeeld automatisch gedimd worden.

De gebruiksvriendelijkheid van het LIVIAU control panel was cruciaal voor het uitvaartcentrum. “Onze generatie pikt niet meer zo snel nieuwigheden op.” Zegt de 57-jarige bedrijfsleider. “In het begin was het even wennen aan de nieuwe technologie, maar na een korte aanpassingsperiode, had ik het systeem onder de knie.”

Daan Franken, de jongere collega van Jaeken, kan het systeem vanuit de bureau’s bijsturen. Dit biedt een extra zekerheid, een vangnet, indien toch iets zou mislopen. “Een begrafenis kan je maar één keer doen, er is geen marge voor fouten.”

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw funeraria?
Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]