Uitvaartcentrum Desmet

In de omgeving van Dentergem staat de familie Desmet al jarenlang bekend als meubelmaker. Dit omdat vroeger de uitvaartondernemer ook de productie van de kist voor zijn rekening nam. Het runnen van de meubelzaak werd al die tijd gecombineerd met het verzorgen van uitvaartplechtigheden in het rouwcentrum. Nu zetten Frederick en Wendy Desmet, de tweede generatie, het uitvaartcentrum verder in een gloednieuw funerarium te Dentergem.

Tijdloze armaturen

Frederick en Wendy wilden voor een tijdloze-moderne stijl gaan in hun nieuwe complex. Dit uit zich niet enkel in de inrichting, maar ook in de lichtinstallatie. Onze experts raadden hen daarom de ronde armaturen van APEX-partner Modular aan. “Het licht komt warm over, maar is tegelijk zeer eigentijds. Het is ideaal om een huiselijke sfeer te creëren en dat vinden we heel belangrijk.” Eerder dan bij een kubistische, hoekige stijl, worden de ronde lichtbronnen ook voor een langere tijd als hedendaags ervaren.

Iedere spot is daarnaast ook bestuurbaar met het LIVIAU control panel. Zo kan het licht gedimd of gedoofd worden, maar kan evenzeer de nadruk gelegd worden door een lichtbron feller te laten schijnen.

LIVIAU als leidraad

Vooraan het auditorium staat de LIVIAU, het control panel van APEX. Hiermee kan de ceremoniemeester de dienst sturen zonder hulp van een extra technische werkkracht. In enkele drukken op de knop navigeert hij doorheen de hele plechtigheid, dankzij de handige interface. Vooraf kan Wendy, samen met de nabestaanden, de volledige ceremonie plannen. Wanneer een spreker komt, een foto getoond wordt of een muziekstuk wordt gespeeld, staat allemaal opgeslagen op het control panel.

“Vooral de voorgeprogrammeerde functies zijn een enorm gemak. Vroeger, wanneer we een foto toonden of wanneer een spreker het woord nam, moesten we het licht handmatig afstellen. Met LIVIAU gebeurt dat automatisch.” aldus Wendy Desmet. Dankzij de interne opslagcapaciteit van LIVIAU is het verloop van de dienst ook niet meer afhankelijk van het internet. Ieder multimediafragment wordt vooraf opgeslagen en ten gepasten tijde afgespeeld.

Diepgaande geluidsstudies

Het auditorium van uitvaarten Desmet geeft plaats aan meer dan 300 rouwenden. De juiste geluidsinstallatie kiezen, was dus een behoorlijke uitdaging. Voor de installatie van de geschikte luidsprekers voerden de specialisten van APEX vooraf een grondige geluidsstudie uit. Ze kozen ervoor om verschillende luidsprekers op specifieke plekken in het auditorium te plaatsen. Het gebruik van meerdere soorten boxen in het auditorium verzekert een eenzelfde geluidservaring in de hele ruimte.

“Het feit dat APEX licht, geluid, projectie en besturing kon leveren, gaf bij ons de doorslag. We konden bij hen terecht voor de metingen, aankoop én installatie voor ons hele complex.” sluit Frederick Desmet af.

Ben je ook op zoek naar een audiovisuele oplossing voor jouw funeraria?
Boek een vrijblijvende demo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]